От 00.00 часа тази нощ влиза в сила за всички дейности,

...
От 00.00 часа тази нощ влиза в сила за всички дейности,
Коментари Харесай

В сила е зеленият сертификат, хиляди деца остават вкъщи

От 00.00 часа тази нощ влиза в сила  за всички действия, провеждащи се на закрито, и за посещаване на всички публични закрити места като се изключи аптеки, банки и хранителни магазини.

Също по този начин всички възпитаници от 1 до 12 клас в София град и общините в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник, минават на онлайн образование.

Според новата заповед в общини с повече от 750 заболели от COVID-19 на 100 000, учениците се образоват онлайн.

„ Зеленият документ ” е документът за приключена имунизация, преболедуване или негативен тест за ковид. Той ще бъде годен за визити на кина, театри, концерти, молове, фитнес центрове, басейни. В университетите присъствено образование ще се организира също единствено при изискванията на зелен документ.

Преустановяват се визитите в лечебни заведения. Всички чиновници на старешки домове би трябвало да имат също зелен документ.

Без зелен документ ще може да се употребява обществения превоз и да се влиза в хранителни магазини и аптеки, държавната администрация също е освободена от това изискване. Не се изисква документът и за учителите.

Няма да се изисква документ за деца под 12 години.  Ако новите ограничения не сработят, следва народен локдаун, предизвести служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР